Cursus Access

Microsoft Access

Access is de meest gebruikte database-software van Microsoft. Kennis van Access draait om het opslaan, beheren en bewerken van grote hoeveelheden gegevens in tabellen.


Duur: maximaal 10 weken
Indicatie aantal lessen: 6 lessen van 2 uur
Maximum aantal lessen: 8 lessen van 2 uur
Prijs: Klik Prijzen

Access is een database, die de gebruiker in staat stelt grote aantallen van dezelfde soort gegevens te beheren, daaruit selecties te maken en deze in een overzichtelijk rapport weer te geven. Aan de orde komen tabel en formulieren ontwerpen, en daar zelfstandig gegevens uit selecteren (query’s ontwerpen).

Doelgroep:
De opleiding is geschikt voor de iets gevorderde computergebruiker. Kennis van Windows of een ander toepassingsprogramma zoals Word of Excel is een vereiste.

Inhoud o.a.:

Tabellen: het maken en ontwerpen van Tabellen; veldeigenschappen, veldlengte wijzigen

Formulieren: het maken en opmaken van formulieren; besturingselementen; alfabetisch sorteren; paginanummers; kop- en voetteksten; gegevens zoeken in een formulier; Selectiefilter.

Query's: het selecteren van gegevens voor een Query; query's maken en wijzigen; gegevens uit meerdere tabellen selecteren; selectiecriteria toepassen, sorteren van gegevens.

Rapporten: het maken en ontwerpen van Rapporten; label- en tekstvak wijzigen; uitlijnen; nieuw veld als tekstvak of labelvak invoegen; kop- en voetteksten; Autorapport.

Werken met de Wizard Adresetiket; etiketten aanpassen; datagegevens gebruiken bij Mailmerge in Word.

 

Klik voor meer informatie...
computer cursus; computer opleiding; computer senioren; computer training op maat; computercursus en Re-integratie; computeropleidingen voor wie; computertraining; cursus typen; leren typen; cursus excel; cursus office; cursus windows; cursus word; ecdl
; cursussenCopyright 2005. Creative PC Training | Design: Euro Design | Website optimalisatie: Devotus Design studio