Cursussen - Wegwijs op de computer

Wegwijs op de computer onder Windows

In deze cursus wordt u wegwijs gemaakt op de computer. U gaat begrijpen hoe Windows werkt qua vensters, menu's en werkbalken. Maar ook: kennis van het toetsenbord, omgaan met de muis, teksten opstellen met allerlei opmaak, de eerste stappen op het Internet en het verzenden van een e-mailtje.


Duur: maximaal 9 weken
Indicatie aantal lessen: 6 lessen van 2 uur
Maximum aantal lessen: 7 lessen van 2 uur
Prijs: Klik Prijzen

 

Doelgroep:

Een echte starterscursus! De cursus is namelijk bedoeld voor personen die geen of zeer weinig ervaring met de computer en een toetsenbord hebben en die op een rustige en duidelijke wijze willen kennismaken met de beginselen van Windows en tekstverwerking.
Ook bijzonder geschikt voor personen van 55 jaar en ouder.

Voorkennis:
Er is geen enkele voorkennis nodig. De cursus is bij uitstek bedoeld voor personen die geen enkele ervaring met de computer of een toetsenbord hebben en vormt een goede ondergrond voor Wegwijs met Word, Wegwijs met Excel of een basiscursus Word.


Inhoud, o.a.:

Apps openen, apps vastmaken aan Start of de Taakbalk, apps losmaken van Start of de Taakbalk, apps verplaatsen, Livetegel in- en uitschakelen.

Voor alle versies:
begrippen als Bureaublad, Taakbalk, pictogrammen; met de muis leren omgaan; vensters manipuleren; omgaan met menu's, schuifbalken en werkbalken.

tekst typen in WordPad en deze tekst opmaken met vet, cursief, onderstrepen, verschillende lettertypen, lettergrootte en speciale tekens; teksten en tekeningen opslaan, openen, afdrukken.

een tekening maken in Paint, waarbij u handigheid opdoet met de muis en leert kopiëren en plakken, zowel binnen Paint als naar een tekst die u gemaakt heeft in Wordpad. Van de werkset worden in ieder geval behandeld: potlood, rechte lijnen, rechthoek, afgeronde rechthoek, ovaal, kwast, opvullen, verfspuit, gum en u leert gebruik maken van kleuren.

meer over het toetsenbord: omgaan met het Numerieke toetsenblok; Printscreen maken, werking Tabtoets.

zeer elementaire kennis van Internet: websites bezoeken met Microsoft Edge; werken met Hyperlinks.

zeer elementaire kennis van e-mail versturen met Outlook; berichten openen, opstellen en verzenden.

 

Klik voor meer informatie...
computer cursus; computer opleiding; computer senioren; computer training op maat; computercursus en Re-integratie; computeropleidingen; computertraining; cursus typen; leren typen; cursus excel; cursus office; cursus windows; cursus word; ecdl

Copyright 2005. Creative PC Training | Design: Euro Design | Website optimalisatie: Devotus Design Studio