Computercursus

Wegwijs op de computer met Windows

In deze cursus wordt u wegwijs gemaakt op de computer. U gaat begrijpen hoe Windows werkt qua vensters, menu's en werkbalken. Maar ook: kennis van het toetsenbord, omgaan met de muis, teksten opstellen met allerlei opmaak, de eerste stappen op het Internet en het verzenden van een e-mailtje.


Duur: maximaal 7 weken
Indicatie aantal lessen: 5 lessen van 2,5 uur
Maximum aantal lessen: 7 lessen van 2,5 uur
Prijs: Klik Prijzen

 

Deze cursus vormt een goede ondergrond voor Wegwijs met Office, Windows of een basiscursus Word.

Doelgroep:

Een echte starterscursus! De cursus is namelijk bedoeld voor personen die geen of zeer weinig ervaring met de computer en een toetsenbord hebben en die op een rustige en duidelijke wijze willen kennismaken met de beginselen van Windows en tekstverwerking.
Ook bijzonder geschikt voor personen van 55 jaar en ouder.
Het niveau is eenvoudiger dan de cursus Windows.


Voorkennis:

Er is geen enkele voorkennis nodig. De cursus is bij uitstek bedoeld voor personen die geen enkele ervaring met de computer of een toetsenbord hebben.


Inhoud, o.a.:

begrippen als Bureaublad, Taakbalk, pictogrammen; met de muis leren omgaan; vensters manipuleren; omgaan met menu's, schuifbalken en werkbalken.

tekst typen in WordPad en deze tekst opmaken met vet, cursief, onderstrepen, verschillende lettertypen, lettergrootte en speciale tekens; teksten en tekeningen opslaan, openen, afdrukken.

een tekening maken in Paint, waarbij u handigheid opdoet met de muis en leert kopiëren en plakken. Zowel binnen Paint als naar een tekst die u gemaakt heeft in Wordpad. Van de werkset worden in ieder geval behandeld: potlood, recht lijnen, rechthoek, afgeronde rechthoek, ovaal, kwast, opvullen, verfspuit, gum en u leert gebruik maken van kleuren.

websites bezoeken met Internet Explorer; werken met Hyperlinks.

e-mail versturen met Windows Mail; berichten openen, opstellen en verzenden.

 

Klik voor meer informatie...
computer cursus; computer opleiding; computer senioren; computer training op maat; computercursus en Re-integratie; computeropleidingen voor wie; computertraining; cursus typen; leren typen; cursus excel; cursus office; cursus windows; cursus word; ecdl

Copyright 2005. Creative PC Training | Design: Euro Design | Zoekmachinemarketing: MKB Marketinglab